Президентът на Иран: Преговори със САЩ може да има само ако санкциите бъдат отменени

  • 27 август 2019 09:57

  • 331
  • 1
Президентът на Иран: Преговори със САЩ може да има само ако санкциите бъдат отменени
© Getty Images/Guliver (архив)

Иран няма никакво намерение да води преговори със САЩ, освен ако бъдат отменени всички наложени на Техеран санкции, заяви иранският президент Хасан Рохани, след като президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза, че ще се срещне с него, за да се сложи край на спора около иранската ядрена програма, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Техеран никога не е искал ядрени оръжия", заяви Рохани в пряко предаване по иранската държавна телевизия Прес Ти Ви, в което посочи, че Иран винаги е готов да преговаря, ако САЩ "направят първата стъпка, като отменят всички санкции", отбелязва Франс прес.

"Първо обаче САЩ трябва да отменят всички незаконни, несправедливи и неоправдани санкции, които са наложени на иранския народ. Ще продължим да съкращаваме задълженията си по ядреното споразумение от 2015 г., ако интересите ни не са гарантирани", заяви иранският президент.

Санкциите на САЩ срещу Иран бяха възобновени след решението на Вашингтон миналата година да се оттегли от сключеното през 2015 г. иранско ядрено споразумение.

Последвайте канала на

БТА
331 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.27 | 13:02

1

Много правилно решение.

Добави коментар

Водещи новини