Борис Джонсън: Иран има възможност да се върне към ядреното споразумение и да възстанови диалога

  • 26 август 2019 21:17

  • 501
  • 3
Борис Джонсън: Иран има възможност да се върне към ядреното споразумение и да възстанови диалога
© gettyimages

Иран има възможност да се върне към съблюдаване на ядреното споразумение и възстановяване на диалога за ядрената си дейност, каза днес британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е на срещата на Г-7, предаде Ройтерс.

По-рано днес американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви, че би се срещнал с иранския държавен глава при подходящи обстоятелства, за да се сложи край на противопоставянето по подписаната през 2015 г. ядрена сделка, от която САЩ се оттеглиха. "На Иран не трябва при никакви обстоятелства да се позволява да се сдобие с ядрено оръжие", каза Джонсън на пресконференция в края на форума на Г-7 в Биариц.

"Ясно е, че сега има възможност за Иран да се върне към съблюдаване на ядреното споразумение и възстановяване на диалога, както и да прекрати подривното си поведение в региона", посочи британският премиер. Джонсън каза, че след срещата в Биариц е едва-едва по-оптимистичен за възможността да се постигне споразумение за предстоящото излизане на Обединеното кралство от ЕС. "Ще бъде трудно. Има дълбоко разногласие" между Лондон и ЕС, посочи Джонсън, цитиран от АФП.

Британският премиер каза, че е готов да води преговори за Брекзит до последната минута преди крайния срок на 31 октомври и, ако се наложи, да вземе решение за напускане без сделка на тази дата. Джонсън каза, че британците са уморени от темата за Брекзит като водеща новина по първите страници и Брекзит трябва да бъде осъществен на 31 октомври. Той подчерта, че иска постигане на сделка, но ЕС трябва да приеме отмяна на предпазния механизъм за ирландската граница, т.нар. бекстоп, което Джонсън нарече "бекстоптомия".

Последвайте канала на

БТА
501 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Анатема,краваре !

2019.08.27 | 14:31

3

Това ли те научи краваря ОткачЕлник да приказваш !? Той ням ли е !? Нали той се о..ра с този договор,какво иска още!?

2019.08.27 | 11:50

2

Иран със сигурност ще се върне към споразумението, при условие, че смахнатия се върне към него и отмени санкциите.

....

2019.08.27 | 06:00

1

Иран е независима държава и ще прави каквото смята за добре.

Добави коментар

Водещи новини