Висш US военен: Прибързаното изтегляне от Афганистан би било стратегическа грешка

Прибързано изтегляне на американските войници от Афганистан би било стратегическа грешка, заяви генерал Марк Майли, началник-щаб на сухопътните сили на САЩ, цитиран от Ройтерс.

По думите на Майли, който е номиниран от президента Доналд Тръмп за председател на Съвета на началник-щабовете, на войната в Афганистан може да най-сетне да се сложи край с постигнато в преговори споразумение с талибаните. В изказване пред сенатската комисия по въоръжените сили той добави, че в тези преговори има "известен напредък".

Представителите на САЩ и талибаните се доближават до споразумение, според което американската страна обещава да изтегли войниците си, а талибаните обещават да не допускат Афганистан да бъде използван като база за терористични нападения, отбеляза БТА, като се позова на официални източници.

Пред сенаторите Майли заяви, че няма да се поддаде на принуда "да взема глупави решения" и че винаги ще дава най-доброто военно становище независимо от натиска. Няма да допуснем да ни принуждават да вземаме глупави решения. Ще даваме нашия най-добър военен съвет, независимо от последствията за нас, заяви генералът, като визираше себе си и други калени в боеве военни командири.

Коментари

  1. 2019.07.11 | 22:44

    талибаните обещават да не развалят далаверата с кокаина.

  2. 2019.07.11 | 21:19

    A KOI CHTE PRIBIRA OPIUMA.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет