Гибралтар задържа кораб, превозвал петрол за Сирия

  • 04 юли 2019 11:00

  • 382
  • 2
Гибралтар задържа кораб, превозвал петрол за Сирия
© Getty (архив)

Кораб, заподозрян в доставки на петрол в Сирия в нарушение на международните санкции, беше арестуван вчера край Гибралтар, обяви правителството на британската територия, цитирано от Франс прес.

Властите не съобщават откъде идва петролът, но според специализираното в морския транспорт издание "Лойд'с лист" плаващият под панамски флаг танкер пренася ирански петрол. "Имаме основания да смятаме, че "Грейс 1" пренася своя товар от суров петрол за рафинерията Баниас в Сирия, която е собственост на предприятие, подложено на санкции от ЕС", съобщи шефът на гибралтарското правителство Фабиан Пикардо. Местните власти, подпомогнати от британски морски пехотинци, са заловили петролния танкер и товара му.

През май европейските санкции срещу Сирия, наложени през 2011 г., бяха удължени до 1 юни 2020 г., като включват петролно ембарго и замразяване на намиращи се в ЕС авоари на Сирийската централна банка.

Последвайте канала на

382 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
цруто

2019.07.04 | 12:08

2

Жестоко ще си платят тия караварски блюдолизци, но късно ще разберат. Гибралтар, машата в ръката на световните терористи САЩ .

асд

2019.07.04 | 11:45

1

чакай сега, къде е гибралтар, къде е сирия, къде е иран. нещо ни баламосват тия.

Добави коментар

Водещи новини