Белият дом представи икономическия раздел на плана за мир в Близкия изток

  • 22 юни 2019 20:26

  • 507
  • 2
Белият дом представи икономическия раздел на плана за мир в Близкия изток
© gettyimages (архив)

Белият дом представи днес икономическия раздел на дългоочаквания американски план за мир между Израел и палестинците, наричан от САЩ "сделката на века", предаде БТА, позовавайки се на АП.

Той съдържа призив за инвестиции от 50 милиарда долара за инфраструктурни проекти на Западния бряг, в Газа и съседните държави. Белият дом съобщава за първи път детайли за плана, посочва АФП. Уточнява се, че една от целите е да се реформира палестинската икономика, която да се обвърже с икономиките на съседните страни, за да се привлекат инвестиции и да се увеличи двойно брутният вътрешен продукт за десет години.

Предложеният план за икономиката бе публикуван преди двудневната конференция, посветена на него, която ще се състои във вторник и сряда идната седмица в Бахрейн. Засега и конференцията, и планът са посрещани твърде скептично, а палестинците открито се противопоставят на американските предложения, отбелязва АП.

На конференцията в Бахрейн, наречена "Мир за просперитет", няма да бъдат официално представени нито Израел, нито палестинците. Тя ще протече в обстановка на силно напрежение в Близкия изток заради Иран. Очакванията за резултатите от нея са ограничени, тъй като няма да се обсъждат никакви политически елементи, които са решаващи за уреждане на конфликта, добавя АП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
507 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gogo

2019.06.23 | 09:22

2

6te ima mir kogato tazi naciq q nqma tq pravi voinite zaedno s sivite
te sa tehno podobie

белия дом

2019.06.22 | 22:01

1

да не си бърка във гъза ,а да си гледа работата в своята кочина.Еврейската мафия няма работа във близкия изток,защото причиняват само страдание и смърт.

Добави коментар

Водещи новини