Иран: Чужди сили ни атакуват с рап

  • 13 май 2019 09:37

  • 530
  • 0
Иран: Чужди сили ни атакуват с рап
© Getty (архив)

Един от методите, използвани от враговете ни, за сломяване на борбения дух на иранския народ, е рапът, това е заявил просветният министър в Техеран Мохамад Бадхеи.

Повод за думите на образователния министър е било разпространено в социални мрежи видео. На кадрите се  вижда как ученички от Ислямската република танцуват на песен ва американския рапър с ирански корени Сиси Манкана, чиито произведения са забранени в близкоизточната държава. "Врагът използва множество методи, за да ни сломи. Едно от тях е рапът. Ние обаче няма да се поддадем на никакви провокации, нито отвътре, нито отвън", категоричен е бил той.

Заместник-председателят на парламента в Техеран Али Мохтарари е заявил, че отговорността за публикуването и разпространението на видеото е носил самият министър.

"Престъпната небрежност на Бадхеи и неговите подчинени е основната причина за тази провокация", е заявил депутатът.

Един от публикувалите  видеото, предизвикало гнева на Техеран, е бил  и самият Сиси Манкана. "Нима рапът е основният проблем на Иран особено когато валутата се срива, а цените скачат главоломно?", написа той в  instagram, цитиран от израелската редакция на нюзру.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини