Израел: Няма да позволим на Иран да се сдобие с ядрени оръжия

  • 08 май 2019 13:04

  • 610
  • 0
Израел: Няма да позволим на Иран да се сдобие с ядрени оръжия
©

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Израел няма да позволи на Иран да се сдобие с ядрени оръжия, след като Техеран обяви, че преустановява изпълнението на някои свои ангажименти по ядреното споразумение от 2015 г., предаде АФП.

Израел винаги е обвинявал заклетия си враг Иран, че се опитва да разработи ядрени оръжия, което Техеран отрича. "Няма да допуснем Иран да се сдобие с ядрено оръжие", каза Нетаняху на церемония в Ерусалим по повод Възпоменателния ден на загиналите за страната войници и жертвите на тероризъм.

Днес в Израел отекнаха сирените на Възпоменателния ден и всякаква дейност в страната спря за две минути. Пешеходците спряха на място, както и колите, чиито шофьори и пътници излязоха и застанаха неподвижно. Много израелци почитат загиналите си с посещения на военни гробища, където днес протичат възпоменателни церемонии.

По данни на израелското министерство на отбраната 23 741 военнослужещи и членове на различни сили за сигурност са загинали по време на активна служба от 1860 г., когато първите еврейски жители на старата част на Ерусалим за пръв път създават нови квартали.

От миналата година броят на тези жертви е нараснал с 96 души. Колкото до цивилните жертви на тероризма, те са 3150 от 1950 г., а броят им от миналата година се е увеличил със 17 души, включително четиримата убити в неделя при ракетен обстрел от ивицата Газа.

Последвайте канала на

БТА
610 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини