Ветеран от Афганистан и Ирак стана командващ на силите на САЩ в Близкия изток

Генерал Кенет "Франк" Маккензи зае официално поста командващ силите на САЩ в Близкия изток, които участват в два конфликта - в Афганистан и в Сирия, предадеАФП.

На церемония вчера, водена от и. д. министъра на отбраната Патрик Шанахан, генерал Маккензи от морската пехота на САЩ обеща "да продължи забележителната работа, свършена" от неговия предшественик генерал Джоузеф Вотъл, който излиза в пенсия.

От своя страна Вотъл подчерта, че "Ислямска държава" може да е загубила своя "халифат" и преговорите за мир с талибаните изглежда напредват, но американското военно присъствие в Афганистан и Сирия остава необходимо.

"Време е да приключим тези конфликти", заяви новият шеф на Централното командване на въоръжените сили на САЩ, което отговаря за военните операции в Ирак, Сирия, Афганистан и Йемен. "Това няма да е толкова бързо, колкото искат всички, но е възможно, ако не забравяме нашите цели и интереси, ако се доверяваме на партньорите си и ако дадем на нашите сили необходимите средства", добави генерал Маккензи.

Досега 62-годишният Маккензи беше член на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ. Участвал е в операциите в Афганистан и в Ирак. В началото на декември миналата година при изслушването пред Конгреса преди потвърждаването на кандидатурата му, той изрази загриженост от евентуално прибързано военно изтегляне от Афганистан, припомня АФП.

 

Коментари

 1. 2019.03.29 | 13:02

  Цървули!!!Надеждите на ватенките и турчоляците за изтеглянето на Американците от Сирия се изпариха!!!Чичо Дончо пак ги преметна!!!Ура и Слава!!!

  1. 2019.03.29 | 13:14

   ЛАПАЙ СИ ВИБРАТОРА и ИЗЧЕЗВАЙ.

 2. 2019.03.29 | 12:52

  ВОЕННОПРЕСТЪПНИК .СЪД ВЪВ ХАГА и ДО ЖИВОТ ВЪВ ЗАТВОРА.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет