Тръмп подписа указ, с който САЩ официално признават израелския суверенитет над Голанските възвишения

  • 25 март 2019 18:51

  • 475
  • 1
Тръмп подписа указ, с който САЩ официално признават израелския суверенитет над Голанските възвишения
© gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския подписа днес, по време на срещата си с премиера на Израел Бенямин Нетаняху в Белия дом, указ, с който САЩ официално признават израелския суверенитет над Голанските възвишения - територия, която Израел отнема от Сирия по време на Близкоизточната война през 1967 г.

Смята се, че стъпката ще даде на Нетаняху тласък преди оспорваните израелски избори на 9 април, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. Всяко бъдещо споразумение за мир в Близкия изток трябва да гарантира правото на Израел на самоотбрана, заяви Тръмп в началото на церемонията по подписването, предавана на живо от американските новинарски телевизионни канали, малко след като Израел нанесе въздушни удари в Газа в отговор на палестинска ракетна атака.

"САЩ признават абсюлютното право на Израел на самозащита. Подлите атаки от тази сутрин отразяват сериозните заплахи в сферата на сигурността, с които Израел се сблъсква всеки ден", заяви Тръмп, цитиран от ТАСС. Съюзът между Израел и САЩ никога не е бил по-здрав, подчерта той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
475 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2019.03.25 | 19:11

1

sega stana edna,ama shte vidim

Добави коментар

Водещи новини