Турция: Кюрдите действат като ИД

  • 11 март 2019 12:32

  • 890
  • 1
Турция: Кюрдите действат като ИД
© Getty (архив)

Предотвратихме 12 опита за атаки с дронове, предприети от кюрдски терористи, заявиха от турското военно министерство пред местния в. Сабах.

От силовото ведомство заявиха, че през изминалите две седмици базираната в Сирия кюрдската милиция Съюз за защита на народа (СЗН) е изпратила дванадесет безпилотни самолета. "Ние свалихме летателните апарати в пограничните със Сирия провинции Шърнак, Шанлъурфа и Газиантеп", заяви представител на министерството на отбраната в Анкара. Той допълни, че кюрдите активизираха дейността си заради очакваната турска военна операция в Северна Сирия.

"Терористите бяха притиснати в ъгъла и започнаха последна битка", заяви още военният. Той също посочи, че СЗН започна да използва дронове след като са били научени от бойци на "Ислямска държава" (ИД). "Кюрдите действат като джихадистите", категоричен бе военният.  

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва в края на миналата  година обяви, че ще започне операция срещу терористи на изток от река Ефрат. Евентуалната акция е насочена срещу СЗН и други милиции на иранския етнос, смятани от Анкара за подразделение на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Кюрдските милиции са съюзник на САЩ в борбата им срещу ИД в Близкия изток.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
890 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
кюрдите ,

2019.03.11 | 12:58

1

ще ти разцепят задника на три.

Добави коментар

Водещи новини