Най-малко 4 убити в атентат в афганистанския град Джалалабад

  • 06 март 2019 09:37

  • 174
  • 0
Най-малко 4 убити в атентат в афганистанския град Джалалабад
© Gettyimages

Най-малко четирима души загинаха, а най-малко петима бяха ранени при самоубийствен атентат пред строителна компания близо до летището на афганистанския град Джалалабад, в източната афганистанска провинция Нангархар, предаде Асошиейтед прес.

Противоречиви са информациите за броя на камикадзетата. Според АП един нападател е задействал носените от него експлозиви пред входа на строителната компания тази сутрин. После други нападатели атакували сградата на компанията, където започнала престрелка с пристигналите на място сили за сигурност, разказа началникът на провинциалната полиция генерал Гулам Станикзай. На мястото са пристигнали и американски сили. Никой не е поел отговорност за атаката засега. Талибаните и Ислямска държава са активни в тази част на страната.

Според Франс прес камикадзетата били двама. Те взривили пояси с експлозиви пред сградата. Още двама нападатели били застреляни от силите за сигурност, разказва говорителят на провинциалната управа Атаулах Хогяни.
Според ДПА освен две камикадзета и двама убити нападатели, имало още нападатели в района, който е отцепен от силите за сигурност. Засега не става ясно защо строителната компания е била мишена на нападателите. Тя се намира на 2 километра от летището на града, посочва агенцията.

Нападението се извършва в момент, в който САЩ и талибаните продължават дискусиите за постигане на мир в Афганистан, отбелязва Франс прес. Разговорите се водят в Доха. Говорителят на американската дипломация Робърт Паладино каза, че има постигнат напредък в дискусиите, но че остава още работа а за вършене.

Разговорите касаят четири теми, свързани помежду си, които ще влизат в бъдещо споразумение за мир, а именно контратероризма, изтеглянето на американските сили, междуафганистанския диалог и прекратяване на огъня.
Миналия петък беше извършена атака срещу американо-афганистанска база в Югозападен Афганистан.

В нападението загинаха 23 души от афганистанските сили за сигурност. Талибаните поеха отговорност за атаката. Според афганистански източници са били убити и 20 талибани.

Последвайте канала на

Novini.bg
174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини