Израелски изтребители удариха военен обект на Хамас в ивицата Газа

  • 06 март 2019 08:15

  • 370
  • 0
Израелски изтребители удариха военен обект на Хамас в ивицата Газа
© Getty Images/Guliver

Израелски изтребители удариха военен обект на радикалната палестинска групировка "Хамас" в ивицата Газа късно снощи, в отговор на изпращането от там на запалителни балони към южен Израел в продължение на няколко дни, съобщи ДПА, като се позовава на местни медии.

Най-малко три ракети били изстреляни по тренировъчен лагер, съобщи базираното в Газа радио "Кудс", цитирайки източници от силите за сигурност. Според министерството на здравеопазването в Газа няма пострадали в резултат на нападението. Израелски военен говорител заяви, че по военни обекти в ивицата Газа са нанесени въздушни удари в отговор на десетките балони с експлозиви, изпращани от палестински активисти към южен Израел.

Израелските удари, които продължават от три дни, бяха предприети часове след като високопоставена делегация на египетското разузнаване се срещна с представители на Хамас. Лидерите на Хамас заявиха, че на преговорите с египтяните били обсъдени намаляването на напрежението с Израел в ивицата Газа и постигането на помирение между Хамас и движението Фатах на палестинския президент Махмуд Абас.

Последвайте канала на

БТА
370 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини