Равински съд: Лесбовръзките не са изневяра

  • 05 март 2019 10:52

  • 1527
  • 1
Равински съд: Лесбовръзките не са изневяра
© Getty (архив)

Ако съпруга има лесбийска връзка, докато е омъжена, това не може да се смята за изневяра, постанови равински съд в Израел, написа местна медия.

Юдейските свещеници отклониха иск на неназован  бизнесмен, който искаше обезщетение от бившата си съпруга. Предприемачът твърдеше, че според брачния договор, сключен между него и жената според каноните тяхната религия, тя му е изневерявала. Жената, докато двамата са делели семейното ложе, е започнала интимна връзка с представителка на своя пол. 

Равините обаче заявиха, че за нарушение на "ктубе" (религиозен брачен договор) може да се сметне единствено и само фактът на доказан най-малко един полов контакт на съпругата с друг мъж. Следователно, жената не е кръшкачка, стана ясно от решението.

Двойката имаше дългогодишен брак и три деца. Жената заяви, че заради съпруга си е напуснала високоплатена работа в САЩ и заминала за еврейската държава. След като бившият ѝ вече въж е получил назначение в Европа, тя е отказала да го последва и намерила утеха в ласките на своя приятелка. Това бе причината мъжът да се обърне към свещеническия съд  и да поиска компенсация.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ддд

2019.03.05 | 16:38

1

ако си бяха направили тройка нямаше да се сърди съпруга.

Добави коментар

Водещи новини