Сирия: САЩ сключиха златна сделка с терористи

  • 01 март 2019 11:38

  • 3955
  • 3
Сирия: САЩ сключиха златна сделка с терористи
© Getty (архив)

За златна сделка между САЩ и терористи съобщи официалната информационна агенция на Дамаск САНА.

Според държавната медия на близкоизточната страна американските военни са се договорили с екстремисти в северната провинция Деир аз Зор. Според споразумението терористите са дали около 40 тона злато. В замяна служителите на Пентагона са гарантирали сигурността на бойците.

Освен това САЩ при операции срещу "Ислямска държава" (ИД) са конфискували поне 10 тона от скъпоценния метал. "Цялото това количество е било изнесено от сирийска територия", допълни САНА.

В информацията  на Дамаск обаче не се посочва кога и с кои групировки са сключили договора САЩ. Под терористи Сирия разбира и ИД, и "Ал Кайда" и силите на въоръжената опозиция на президента Башар Асад, прави уточнението Би Би Си.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3955 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ranger

2019.03.02 | 19:57

3

Типично за този фейк русоробски сайт. После ще се окаже, че е поредната кремълска лъжа -40 тона злато!!!!!!!! Мамка ви болшевишка, ще дойде и вашия кобен час и ще спазим болшевишката ви власт!!!!!!!!!

ЯЯ

2019.03.01 | 13:18

2

Склонен съм да го повярвам . Много по американски . Взимат парите и запазват противниците на Русия и Садат .

Роб на влаЗта

2019.03.01 | 12:09

1

Всички военни от мисиите при обиск на произволни лица си вземат това което намерят в тях..Както бандитите но....с тази разлика че на едните освен че крадат им плащаме и възхваляваме .

Добави коментар

Водещи новини