Мадуро: Европейските страни да се откажат от ултиматума си за избори във Венецуела

  • 27 януари 2019 17:13

  • 2350
  • 5
Мадуро: Европейските страни да се откажат от ултиматума си за избори във Венецуела
© gettyimages (архив)

Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли ултиматума на редица европейски страни, които му отпуснаха 8 дни, за да свика избори.

В разпространено днес интервю за телевизия Си Ен Ен-Тюрк той заяви, че страната му "не е свързана" с Европа, предаде БТА, позовавайки се на АФП. "Те би трябвало да отзоват ултиматума. Никой не може да ни поставя ултиматум", каза Мадуро.
Мадрид, Париж, Берлин, Лондон, Брюксел и Лисабон настояха вчера до 8 дни във Венецуела да бъдат насрочени избори и заявиха, че в противен случай ще признаят за държавен глава председателя на парламента Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се за президент. С това Гуайдо "нарушава всички възможни закони и конституцията", коментира Мадуро. "Не съм съдия, съдът е този, който ще реши какви стъпки да бъдат предприети за гарантиране на сигурността на страната и на нашата конституция", добави той, цитиран от ТАСС. Мадуро припомни, че "в най-скоро време в страната предстоят избори за парламент", а поредните президентски "избори ще се състоят през 2020 г.".

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския "не е лидерът, способен да се справи с трудностите. Сигурен съм, че той ни подценява. Местно казано, той подценява и Латинска Америка, и целия свят. Такава му е идеологията - той подценява всички", каза Мадуро. Той посочи, че е отворен за диалог, но запитан от Си Ен Ен-Тюрк дали ще има среща с Тръмп, отговори, че такава среща "не е невъзможна, а едва ли е вероятна".

Латиноамериканският държавник призна, че не е бил учуден от телефонното обаждане на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, който го подкрепи на фона на венецуелските събития. "Не, за мен това не бе изненада. Г-н Ердоган е смел човек с уважение към ценностите", подчерта Мадуро.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2350 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Истината

2019.01.27 | 18:54

5

Какъв, ултиматум?!? Нъл, деконагъзация, ва!?!

И за каруцар не става индианската маймуна

2019.01.27 | 18:06

4

Тъп циганин , продал си г.ъза на пияния изостанал в 20 век окупатор -- от това по-голяма трагедия за народа на Венецуела не може да съществува ! Следват десетилетия на глад и черна робия !!

2019.01.27 | 17:35

2

САЩ са най - голямата лайнобъркачка в света ! В случая с Венецуела съвсем се опозориха ,като РУСИЯ , КИТАЙ и ТУРЦИЯ им свиха сърмите ! Сега ще лижат на Мадуро мъдурите и ще миришат венецуелския петрол отдалече !

2019.01.27 | 17:51

3

Повече от две дини се носят трудно.

2019.01.27 | 17:32

1

BRAVO..!

Добави коментар

Водещи новини