Започна изтегляното на САЩ от Сирия

  • 11 януари 2019 13:02

  • 938
  • 3
Започна изтегляното на САЩ от Сирия
© Getty (архив)

Американските военни започнаха да се изтеглят от Сирия, предаде Скайнюз.

"Ние започнахме да напускаме Сирия. Заради мерки за сигурност няма да можем да дадем подробности за сроковете, дислокацията,  маршрута и числеността на подразделенията", каза официалният представител на щаба на операцията "Непоколебима решимост" Шон Райън. Високопоставеният военен потвърди информацията медията за това, че силите на САЩ са започнали да се изтеглят от близкоизточната страна.

Президентът на САЩ и върховен главнокомандващ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския нареди напускането на 19 декември. Той тогава обяви, че "Ислямска държава" (ИД) в Сирия е победена и това бе причината за изпращането на военните. По-късно говорителката на Пентагона Дана Райт заяви, че САЩ ще продължат да помагат на партньорите си в Близкия изток в борбата им срещу ИД.

Вашингтон започна операцията срещу джихадистите в Ирак през юни 2014 г., а в Сирия три месеца по-късно.

 

Валери Зайцев
938 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
лабилна психика

2019.01.11 | 20:41

3

така или иначе половината от завърналите се us-войничета, ще си посегнат на живота-съдба

асд

2019.01.11 | 13:16

1

сащ излизат - турците влизат. първо пращаш терористи да разбият набедената държава, после започваш борба с тях и окупираш държавата под предтекс за борба с тероризма. правиш етническа чистка и заселваш свои диваци. после се правиш на луд известно време и така територията си остава окупирана за винаги. коренното население изгонено или избито и ставаш пак на върна на демократичността и т.н. за справка българите в източна/одринска/тракия.

???

2019.01.11 | 18:01

2

Както и в Беломорието и в Солун и в Македония и Сърбия итн . Да не забравяме Русия ,Украина ,Молдова ,Румъния итн...

Добави коментар

Водещи новини