Палестинска медия: Исус е първият ислямски мъченик

  • 03 януари 2019 15:09

  • 1640
  • 1
Палестинска медия: Исус е първият ислямски мъченик
© Getty (архив)

Исус е първият шахид (мъченик в исляма), написа официалното издание на Палестина "Ал Хаят ал Джадина", съобщи медия от Израел.

Властите в автономния район поздравиха християните с Коледа. "Ние не трябва да забравяме, че Исус е верен син на Палестина. Той е наш национален герой на съпротивата срещу еврейските колонизатори, чиито преки наследници са днешните ционистки окупатори (както арабите наричат Държавата Израел)", пише още в статията. Според публикацията историята на Месията е фалшифицирана от евреите и техните помагачи от "Уолстрийт" и Лондонското сити. "С това грубо и нагло изопачаване на историческата истина ционистите и техните агенти продължават да разпалват религиозни войни в нашата многострадална Палестина", завършва статията, цитирана от нюзру.

Отговорът на Израел бе лаконичен. "Прости им, понеже не знаят, що правят", заяви говорител на външното министерство на еврейската държава. Представителят на дипломатическото ведомство цитира от Лука Свето Евангелие (глава 23, стих 34).

Град Витлеем, където според Новия завет, се е родил Христос, се намира под юрисдикцията на палестинската автономия. За последните десетилетия християните са намалели от 75 на 25 процента. Общо населението на града е около 21 000 души.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1640 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДПС

2019.01.03 | 15:57

1

Аллах Акбер, Аллах Акбер, Аллах Акбер. Исус е мюсюлманин да си знаят ГЯУРИТЕ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини