Случаят с убийството на журналиста Джамал Хашоги не провокира криза в Рияд

  • 28 декември 2018 17:33

  • 1076
  • 2
Случаят с убийството на журналиста Джамал Хашоги не провокира криза в Рияд
© pixabay

Случаят с убийството на журналиста Джамал Хашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул не провокира криза в Рияд, заяви пред Франс прес новият саудитски външен министър Ибрахим ал Асаф.

"Случаят Хашоги наистина натъжи всички ни, но не преживяваме криза. Ние сме във фаза на изменения", подчерта Ал Асаф, който зае вчера министерския пост. Досегашният външен министър Адел ал Джубейр бе назначен за държавен министър, отговарящ за външните работи. Ибрахим ал Асаф отрече това да е понижение за Ал Джубейр.

"Адел ал Джубейр бе представител на Саудитска Арабия и ще продължи да бъде такъв пред света. Ние ще се допълваме", отбеляза Ал Асаф. Журналистът Джамал Хашоги, известен с критичните си статии за саудитския принц престолонаследник Мохамед бин Салман, беше убит в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври тази година, припомня БТА. Саудитските власти отричат да са давали нареждане за убийството на журналиста.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1076 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЯЯ

2019.01.02 | 08:24

2

ЧНГ
Международните санкций са измислени от САЩ и се прилагат само спрямо неугодни на тях страни . Всички от тяхната сфера на влияние не понадлежат на санкции , те трябва са да слушкат .

2018.12.28 | 20:15

1

Ние сме във фаза на изменения"- вече няма да ги душим ами направо ще ги обезглавяваме. Вижте "демокрацията" по света- никой не наложи ембарго на тези диваци, което напълно ясно казва че могат да си правят каквото си поискат. Но, утре, когато петролът понамалее или се появи по-евтин източник на енергия, на никой няма да му пука за накаъв камиларски "принц" и тогава ще го разчекнат.

Добави коментар

Водещи новини