Нападения в Ирак убиха 50 души (обновена)

  • 23 февруари 2012 09:29

  • 696
  • 0
Нападения в Ирак убиха 50 души (обновена)
©

Най-малко 50 души загинаха и над 200 бяха ранени днес при поредица от нападения в Багдад и още 11 града в Ирак, съобщи АП.

Атаките, извършени в продължение на два часа и половина, очевидно бяха координирани и основната им мишена бяха силите за сигурност. Изглежда, че те са поредният удар, нанесен от бойци на Ал Кайда с цел да бъде дестабилизирана страната. Шестима полицаи бяха убити призори при престрелка на контролен пункт в Багдад. Полицейски патрули в столицата и на други места станаха жертва на крайпътни бомби, а атентатор самоубиец взриви автомобил пред полицейски участък в град Бакуба. Най-смъртоносното нападение беше извършено в багдадския квартал Карада, където при избухване на кола с експлозиви загинаха 9 души и 26 бяха ранени. В град Мусаиб кола бомба, паркирана близо до ресторант и начално училище, уби един човек и рани шейсет и двама, повечето от които ученици.

Засега никой не е поел отговорност за атаките, но те носят почерка на иракския клон на Ал Кайда. Вътрешното министерство заяви снощи, че властите са заловили Уалид Халид Али, лидер на свързаната с Ал Кайда групировка "Ансар ал суна", при опит да влезе в Ирак през границата със Сирия.

Последвайте канала на

БТА
696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини