Нетаняху отмени визита в Австрия

  • 16 ноември 2018 08:57

  • 543
  • 0
Нетаняху отмени визита в Австрия
©

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отмени визита в Австрия, която трябваше да направи на 20 и 21 ноември по покана на австрийския канцлер Себастиан Курц, предаде Франс прес. Във Виена Нетаняху трябваше да участва в конференция срещу антисемитизма и антиционизма в Европа.

Говорител на външното министерство на Израел не уточни какви са официалните причини за отлагане на визитата. В Израел обаче както изглежда се очертават предсрочни избори, след оставката на министъра на отбраната Авигдор Либерман и излизането на неговата партия "Израел Бейтену" /"Нашият дом Израел"/ от управляващата коалиция.

Съдбата на правителството, смятано като най-дясното в историята на Израел, както изглежда сега зависи до голяма степен от решението на Нетаняху да отстъпи или не на исканията на един от основните му противници, като даде на министъра на образованието Нафтали Бенет, лидер на религиозната националистическа партия "Байт Йехуди" /"Еврейски дом"/, поста на министър на отбраната, овакантен от Либерман. Ако "Байт Йехуди" оттегли подкрепата си за правителството, то Нетаняху ще бъде принуден да насрочи избори до 90 дни.

Последвайте канала на

Novini.bg
543 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини