Показаха момента, запалил отново Близкия изток (видео)

  • 13 ноември 2018 13:04

  • 1591
  • 0
Показаха момента, запалил отново Близкия изток (видео)
© Getty (архив)

Кадри от атаката, която породи нова вълна от насилие между Израел и радикалната палестинска групировка ХАМАС, показа каналът JewishLife.

На видеото се вижда как срещу моторното превозно средство на армията на еврейската държава (ЦАХАЛ) се изстрелва поне един противотанков снаряд. Записът е с дата 12 ноември 2018 г. и вероятно става дума за атаката срещу военните, при която загина подполковник от израелските въоръжени сили, а още един офицер от израелската армия пострада. Ударът срещу автобуса стана повод за подновяването на напрежението между еврейската държава и арабите. Израелска територия бе обстреляна и тази нощ, а ЦАХАЛ отговори с въздушни удари. Съобщава се за жертви и пострадали и от двете страни.

Насилието стана повод израелското правителство на Бенямин Нетаняху днес да се събере на извънредно заседание. Кабинетът обяви частична мобилизация на резервистите.

Кабинетът на еврейската държава по-рано изпрати официално заявление до представителя на ООН за Близкия изток Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27. "На този етап ние не сме готови да говорим за примирие в Ивицата Газа", пише в документа, цитиран от израелската редакция на сайта нюзру. Бившият български външен министър вчера в Тwitter написа, че ситуацията излиза извън контрол и призова двете страни да спрат насилието, предаде Би Би Си.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1591 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини