Джон Болтън е на посещение в ОАЕ

  • 13 ноември 2018 07:25

  • 406
  • 0
Джон Болтън е на посещение в ОАЕ
© gettyimages (архив)

Съветникът на Белия дом за националната сигурност Джон Болтън, който е на посещение в Обединените арабски емирства, обсъди вчера с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян регионални въпроси и борбата с тероризма, съобщи официалната агенция на емирствата УАМ, цитирана от АФП.

Визитата на Болтън в ОАЕ, които участват в ръководената от Саудитска Арабия коалиция срещу бунтовниците хуси в Йемен, става на фона на засиления натиск от страна на ООН и западните сили върху враждуващите страни за прекратяване на огъня в тази страна, отбелязва АФП. Болтън и шейх Ал Нахаян обсъдили сътрудничеството между САЩ и ОАЕ, регионални и международни въпроси "от общ интерес", както и "усилията в борбата срещу тероризма", уточни агенцията на ОАЕ.

На среща в неделя със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, който е също министър на отбраната, държавният секретар на САЩ Майк Помпейо призова за "прекратяване на враждебните действия" и настоя "всички страни да седнат на масата за преговори за намиране на мирно решение на конфликта".
 

Последвайте канала на

БТА
406 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини