Жертвите на наводненията в Йордания станаха 13 (видео)

  • 12 ноември 2018 15:54

  • 1092
  • 1
Жертвите на наводненията в Йордания станаха 13 (видео)
© pixabay

Йрданската служба за гражданска защита откри днес тялото на изчезнало момиче югозападно от столицата Аман, с което броят на жертвите от наводнението в страната достигна 13 души, съобщи ДПА.

Бедствието в Южна Йордания, предизвикано от поройните дъждове, в края на миналата седмица принуди властите да евакуират хиляди местни жители и чужди туристи от наводнените райони, включително древния град Петра. Тялото на момичето е намерено в долината Ал Хидан, в провинция Мадаба, съобщи държавната информационна агенция Петра. Според местните медии момичето е било в кола, отнесена от потопа. Телата на баща ѝ и на четирима членове на нейното семейство, които също били в колата, бяха открити през уикенда, допълва БТА.

Правителството многократно беше обвинявано, че съсредоточава вниманието си върху столицата Аман и игнорира други провинции, главно на юг. Според критиците местните власти са неподготвени да се справят с бедствието.

Това е второто катастрофално наводнение, сполетяло Йордания през последните три седмици. Миналия месец 21 души, повечето ученици, станаха жертва на наводнение в района на Мъртво море, принуждавайки двама йордански министри да подадат оставка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1092 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сад

2018.11.12 | 19:29

1

дето е текло пак ще тече.

Добави коментар

Водещи новини