ЦРУ ще нищи случая Хашоги?

  • 25 октомври 2018 11:18

  • 1502
  • 0
ЦРУ ще нищи случая Хашоги?
© Getty (архив)

ЦРУ може да започне разследване на убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, предположи турският в. Сабах.

Изданието написа, че директорката на американската разузнавателна служба Джина Хаспел при посещението си в Турция е преслушала аудиозаписа, за който се предполага, че е запечатал последните мигове от живота на сътрудника на в. Вашингтон пост и критик на властта в консервативната  близкоизточна монархия.

Хашоги бе убит в консулството на страната си. Саудитска Арабия призна за насилствената му смърт на 20 октомври (18 дни след неговото изчезване). Според информация на медии от югоизточната ни съседка останки от тялото на човека са били намерени в кладенец, намиращ се в резиденцията на дипломатическия представител. Турската полиция поиска от Рияд да получи достъп до жилището на консула и първоначално получи отказ. По-късно обаче саудитските власти дадоха разрешение.

Случаят Хашоги бе обсъден от турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва и престолонаследника на арабското кралство Мохамед бин Салман вчера. В комюникето на Анкара се посочва, че отношенията на Турция със  Саудитска Арабия ще останат на същото ниво, каквито бяха до 2 октомври.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1502 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини