Джамал Хашоги в последната си статия за Вашингтон пост: Ситуацията в Арабския свят няма да се подобри

  • 18 октомври 2018 10:39

  • 2918
  • 1
Джамал Хашоги в последната си статия за Вашингтон пост: Ситуацията в Арабския свят няма да се подобри
© Getty (архив)

Ситуацията в Арабския свят е трагична и не се очаква да тръгне към подобрение, това е написал саудитският журналист Джамал Хашоги в последната си статия за в. Вашингтон пост.

"Ние получихме текста ден преди да излезе новината за изчезването на нашия колега в консулството на родината му в Истанбул (2 октомври). Досега не пускахме материала, защото се надявахме, че Джамал ще се върне. Чакахме две седмици, но за съжаление той не се появи и новините около него не са добри. Ето защо решихме да публикуваме статията", заяви редакторката от американското издание Карън Атия, който бе пряк началник на саудитеца.

Хашоги в материала си коментира ситуацията в Арабския свят. "Положението от Ирак до Мароко е трагична. Милиони хора тънат в мизерия и невежество. Всичко това е постигнато благодарение на пропагандистката дейност на правителствата. Жителите на тези страни са манипулирани или в най-добрия случай - заблуждавани. Ситуацията е тежка и няма изгледи да стане по-добра. Единственото изключение е Тунис. В малката северноафриканска държава истинската демокрация си проправя път", е коментирал той.

Журналистът изчезна в дипломатическото представителство на страната си в най-големия турски град, където отиде, за да оформи документи за престояща си сватба с Хатидже Дженгиз. "Ню Йорк таймс" днес написа, че агенти на Централното разузнавателно управление са твърдо убедени, че критикът на Рияд е бил измъчван и убит.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2918 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.18 | 12:48

1
Както и във България!

Добави коментар

Водещи новини