Шестима палестинци са убити при протест край границата между Газа и Израел

  • 12 октомври 2018 21:06

  • 884
  • 3
Шестима палестинци са убити при протест край границата между Газа и Израел
© Getty Images (архив)

Здравното министерство в ивицата Газа заяви, че шестима палестинци са били убити днес от израелска стрелба по време на протест край оградата, отделяща Газа от Израел, предаде Асошиейтед прес.

Според ведомството други 50 демонстранти са били ранени.

Хиляди палестинци се струпаха на пет места по границата, като подпалиха автомобилни гуми и хвърляха камъни по израелската гранична охрана. Войниците отвръщаха със сълзотворен газ и стрелба.

От март насам радикалната групировка "Хамас", която управлява Газа, организира всяка седмица протести край защитната ограда с настояване да бъде снета блокадата върху ивицата, наложена от Египет и Израел. От началото на протестната вълна са били убити най-малко 150 палестински демонстранти. През същия период е загинал и един израелски войник, застрелян от палестински снайперист.

Последвайте канала на

БТА
884 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
объркан съм

2018.10.13 | 02:11

2
Като го гледам тоз горкият от снимката ,как протестира се обърквам!Защо не се пробва така да протестира в Китай или в Русия ,Хамерика ?
Объркан си !

2018.10.13 | 08:22

3
На снимката пише "архив" !
Ако и сега си объркан, започни да четеш повече, за да научиш значението на думите !
Гост

2018.10.12 | 21:56

1
Какво са нехуманни, защо не ги пуснат горките хорица да имигрират в тяхната държава. Малко да им влеят свежа кръв и работна ръка.

Добави коментар

Водещи новини