Закопчаха американка в Тел Авив, подкрепяла палестинско движение за бойкот на Израел

  • 09 октомври 2018 18:06

  • 1438
  • 0
Закопчаха американка в Тел Авив, подкрепяла палестинско движение за бойкот на Израел
© Getty Images/Guliver (архив)

Израел е извършил арест без прецедент на американска гражданка на летището в Тел Авив, където я държи от една седмица по обвинение, че подкрепя палестинско движение за бойкот на израелската държава, предаде АП. 

Лара Алкасем, 22-годишна студентка, чиито баба и дядо са палестинци, е пристигнала на международното летище "Бен Гурион" миналия вторник с редовна студентска виза. Тя е била записана за следдипломна квалификация по човешки права в Еврейския университет в Ерусалим. По време на следването си в Университета на Флорида Алкасем е била председател на групата

"Студенти за правосъдие в Палестина", която подкрепя движението за бойкот.

Младата жена е била задържана на летището и съдът е разпоредил да бъде депортирана, но да остане под стража, докато приключи разглеждането на жалбата срещу това решение. 

Масовото движение "Бойкот, отнемане, санкции" е насочено срещу израелски компании, културни институции и университети. То декларира, че оказва ненасилствена съпротива срещу несправедливата и расистка политика на Израел. Но Израел твърди, че организацията цели да делегитимира и разруши държавата. 

От миналата година в Израел е в сила закон, който забранява достъп на хора, които "съзнателно правят публични призиви за бойкот на Израел". 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1438 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини