Меркел пристигна в Израел

  • 03 октомври 2018 21:50

  • 2188
  • 1
Меркел пристигна в Израел
© Getty Images/Guliver

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се пристигна в Израел за серия от съвместни правителствени консултации, които имат за цел да подчертаят близките връзки между двете страни, предаде Асошиейтед прес. Веднага след пристигането си в Израел Меркел отпътува за Ерусалим, където ще има вечеря с израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Меркел е на двудневно посещение в Израел, придружавана от по-голямата част от членовете на германското правителство и голяма бизнес делегация. Очаква се по време на визитата канцлерът да се фокусира върху двустранните икономически въпроси, като наблегне на иновациите, технологиите и проектите за развитие.

Германия и Израел обаче имат сериозни разногласия по отношение на политиката към Иран и палестинците, отбелязва АП. Германия е най-големият търговски партньор на Израел в Европа и един от най-близките му съюзници. Еврейската държава беше създадена три години след края на Втората световна война. Германското правителство плати милиарди долари репарации на оцелели от Холокоста и се позиционира като лидер в борбата с антисемитизма, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2188 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.03 | 22:05

1
Слугата на Дявола е отишла за нови инструкции и заповеди директно от Луцифер.Еххх Хитлер ако беше жив какво щеше да е направи тази змия заедно с този АНТИчовек до нея и измислената му окупаторска държава..Еххх Майне Фюрер

Добави коментар

Водещи новини