Сирийски бунтовници отрекоха, че се изтеглят от Идлиб

  • 30 септември 2018 16:19

  • 5082
  • 0
Сирийски бунтовници отрекоха, че се изтеглят от Идлиб
© gettyimages (архив)

Сирийска бунтовническа групировка отрече да е започнала да изтегля бойците си от демилитаризираната зона в северозападната провинция Идлиб и отказва да го направи, предаде БТА, цитирайки АП.

Тази сутрин Сирийският център за наблюдение на правата на човека - неправителствена мониторингова организация, която е базирана във Великобритания и разполага с мрежа от информатори в Сирия - обяви, че групировката Файлак аш Шам (Легион Сирия) е започнала да се изтегля от демилитаризираната зона, която бе договорена по-рано този месец от Русия и Турция с цел избягване на офанзива на сирийските правителствени сили срещу бунтовниците. В изявление сунитската ислямистка фракция, която е подкрепяна от Турция, обаче отрече тази информация. Файлак аш Шам уточни, че така или иначе всичките й тежки оръжия са далеч от фронтовите линии.

Идлиб е последният голям район в Сирия под бунтовнически контрол. Русия и Турция се договориха в северозападната сирийска провинция до 15 октомври да бъде създадена демилитаризирана зона с широчина от 15-20 километра.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5082 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини