Махмуд Абас пред ООН: Правата на палестинския народ не подлежат на пазарлъци

  • 27 септември 2018 21:46

  • 1036
  • 0
Махмуд Абас пред ООН: Правата на палестинския народ не подлежат на пазарлъци
© gettyimages

Палестинският президент Махмуд Абас заяви днес в речта си пред Общото събрание на ООН, че правата на неговия народ "не подлежат на пазарлъци", предаде БТА, цитирайки АП.

"Ерусалим не е за продан", каза Абас в началото на словото си под аплодисментите на присъстващите в залата световни лидери и дипломати. Той увери, че "правата на палестинския народ не подлежат на пазарлъци". Абас обвини САЩ, че подкопават опитите за уреждане на израелско-палестинския конфликт на основата на съвместното съществуване на две държави. "С всичките си решения американското правителство се отметна от всичките ангажименти, които пое по-рано, и дори застраши двудържавното решение", заяви Абас, цитиран от АФП.

Палестинският президент каза, че САЩ не може да бъдат единственият медиатор в уреждането на близкоизточния конфликт. Палестинците няма да прибягнат отново към насилие, въпреки че изпитват все по-голям гняв заради израелските и американските политики, обеща той.

На среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху, американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви вчера за пръв път, откакто е на власт, че му допада идеята за двудържавно решение на близкоизточния конфликт. "Ако израелците и палестинците искат една държава - добре. Ако искат две държави - пак добре. Аз съм щастлив, ако и те са щастливи", каза Тръмп. По-късно днес обръщение на годишната сесия на Общото събрание ще направи и израелският премиер.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1036 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини