Рохани: Иран ще запази присъствието си в Сирия, докато го искат сирийските власти

  • 27 септември 2018 06:44

  • 1710
  • 3
Рохани: Иран ще запази присъствието си в Сирия, докато го искат сирийските власти
© Getty Images/Guliver

Иран ще запази присъствието си в Сирия дотогава, докато го искат сирийските власти. Това заяви на пресконференция в Ню Йорк иранският президент Хасан Рохани, цитиран от ТАСС.

По думите му Иран е в Сирия по искане на правителството в Дамаск. "Нашето присъствие в Сирия ще се запази, докато сирийските власти имат нужда от него", каза иранският президент. Той заяви, че иранските сили присъстват там само като военни съветници.

Президентът добави, че една от главните задачи на Иран в Сирия е пълен разгром на терористичните групировки. Рохани заяви, че по този въпрос има напредък. Той припомни, че неотдавна се е срещнал с лидерите на Турция и Русия. По думите му това е довело до намаляване на напрежението около провинция Идлиб и е позволило да бъде намалено напрежението в региона.

Рохани заяви, че се надява в Сирия да започне политически процес, както и "възможно най-скоро" да бъде приета нова конституция и да бъде избрано ново правителство. На въпрос трябва ли Башар Асад да остане на власт в Сирия Рохани отговори, че това ще зависи от волята на сирийския народ и "резултатите от избори".

Последвайте канала на

БТА
1710 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
въй

2018.09.27 | 09:39

3
ще хвърчат чалми фесове килимявки и Вагнеровци
ЛАПАЙ ГО

2018.09.27 | 09:32

2
МОДЕРАТОРСКИ ТРОЛ-ДЖЕНДЪР.
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.09.27 | 08:46

1
Ватенки, какви ''власти'' какви пе трубли?! ''властите'' в Сирия са незаконни и несъстоятелни да изпълняват волята на народа защото сирийският народ е е разединен, едни станаха бежанци, други искат свободни избори, трети искат нова държава да си правят четвъртите (роднините и приятелите на Асад) искат Асад да управлява! Е няма как една такава ''власт'' да бъде лигитимна. Още повече след като в най-големите Сирийски градове се вдигнаха против Асад защото изби децата и роднините им защото писали лозунги против Асад ЕТО ТАКА И ЗАПОЧНА ВОЙНАТА В СИРИЯ! Ватенки прости, няма как един диктатор да остане на власт '' Сирия ке падне'' Баба Ванга го е казала, '' тогава България ке се оправи'' Същата! Аре прости ватенки, продължавайте да подкрепяте разни диктаторски режими по светът, вече е ясно кога ''България ке се оправи''!

Добави коментар

Водещи новини