Лавров: Сирийските власти имат пълното право да преследват и ликвидират "терористите" в Идлиб

  • 31 август 2018 19:04

  • 2035
  • 1
Лавров: Сирийските власти имат пълното право да преследват и ликвидират "терористите" в Идлиб
© gettyimages (архив)

Сирийските власти имат пълното право да преследват и ликвидират "терористите" в провинция Идлиб, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Законните власти на Сирия имат пълното право да защитават своя суверенитет и да прогонват и ликвидират терористичната заплаха на своя територия", каза Лавров, цитиран от БТА. Той отбеляза, че в тази "зона на деескалация" трябва да има разграничение между въоръжената опозиция, която е готова за диалог с правителството, и "терористите" от Фронта "Ан Нусра" и други терористични организации.

"Терористите се противопоставят на такова разграничение и искат да използват мирните граждани като жив щит, което е военно престъпление", констатира Лавров. Руският външен министър обяви, че страната му е готова на контакти със САЩ на равнище министерства на отбраната, доколкото има готовност от другата страна.

По думите му това взаимодействие може да е от полза за уреждане на кризите в Близкия изток и Северна Африка, включително с политически средства.

Лавров каза още, че с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо имат желание да се срещнат в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание на ООН другия месец в Ню Йорк, където да проведат "специална, наситена и съдържателна" дискусия по всички важни въпроси на двустранните отношения и международните работи.

Последвайте канала на

БТА
2035 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.08.31 | 22:17

1
Абсолютно вярно и правилно.

Добави коментар

Водещи новини