САЩ могат да ударят Иран всеки момент

  • 15 февруари 2012 11:20

  • 1586
  • 1
САЩ могат да ударят Иран всеки момент
©

Американските военни кораби могат да нанесат удар срещу Иран във всеки един момент, каза началникът на комисията по отбрана в руския парламент адмирал Владимир Комоедов, предаде РИА Новости.

Според високопоставения парламентарист военноморските сили на САЩ са разположили 17 кораба, като общото количество ракети на тях е 450. В случай на нарастване на напрежението в района към Пентагона могат да се присъединят и кораби на Германия, Франция, Великобритания, Италия и други страни-членки на НАТО, допълни високопоставеният военен.
Напрежението в района нарасна, след като Иран заплаши да затвори стратегически Ормузки пролив, през който минават около 20% от петролните доставки. Мярката на Техеран е отговор на санкциите на Европейския съюз и САЩ. Брюксел и Вашингтон наложиха ембарго върху нефта от Ислямската република.

По-късно днес Техеран обяви, че ще представи четири нови центрофуги от нова поколение за обогатяване на уран, предаде ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1586 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Виктор

2012.05.16 | 20:53

1
Не вярвам Боама да си жертва втория мандат като президент,заради една война,която не е належаща.Обама рискува да се превърне във втория най-мразен човек след Буш,с тази си постъпка.Американският народ меко казано няма да приеме след като сащ е излязла преди месеци от Ирак,да почне нови сряжения,тома е самоубийствено и от икономиката им.дано се намеси Русия и Китай,иначе лошо.

Добави коментар

Водещи новини