Доналд Тръмп: Новият израелски лидер ще се казва Махмуд

  • 20 август 2018 10:24

  • 3282
  • 1
Доналд Тръмп: Новият израелски лидер ще се казва Махмуд
© Getty (архив)

Новият лидер на Израел ще е мюсюлманин и ще се казва Махмуд. Това е казал Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде телевизия от еврейската държава.

Медията цитира думи, казани от американския президент на 25 юни. Тогава той прие йорданския крал Абдулла II в Белия дом. "Палестинците, най-вече младежите, са категорично против създаването на отделна арабска държава. Те искат да останат под властта на Израел, който трябва, според тях, да бъде държава на две нации (еврейска и арабска). Вероятно новият лидер на тази страна ще изповядва исляма и неговото име ще бъде Махмуд", е заявил държавният глава на САЩ.

Думите на Тръмп са били предадени от близкоизточния монарх на френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан седмица след разговорите на краля със стопанина на Белия дом.

Да припомним, на 18 юли израелският парламент след инфарктно заседание официално обяви, че страната е еврейска държава. Кнесетът със същото решение постанови, че арабският не е официален език в Израел.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3282 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дуци

2018.08.20 | 11:32

1
ЦЪРВУЛИИИИИ , НА ЕВРЕИТЕ РАЗДАДОХА ЗАДОКЕАНСКА "ДЕМОКРАЦИЯ" ,КОЯТО НЕМА ДА ОСТАНЕ БЕЗ ОТВЕТНИ ПОСЛЕДСТВИЯ

Добави коментар

Водещи новини