Часове остават до началото на действието на американските санкции срещу Иран

  • 06 август 2018 18:46

  • 1114
  • 2
Часове остават до началото на действието на американските санкции срещу Иран
© gettyimages

Американските санкции срещу Иран започнат да действат отново в полунощ (вашингтонско време или 7 ч. българско време утре), предаде ДПА.

Това е следващата стъпка от процеса, след като САЩ едностранно напуснаха сделката за иранската ядрена програма от 2015 г., отбелязва агенцията.

Първите санкции ще засегнат иранските държавни покупки на американски долари и търговията на Техеран със злато, продажбите на ирански държавни облигации, иранския автомобилен сектор и износа на килими и хранителни продукти. Санкциите бяха наложени най-напред от предишния американски президент, Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, преди сделката през 2015 г., което според мнозина е накарало Иран да се съгласи да води преговори, и се ползваха с широка подкрепа по света, припомня BTA.

Американски президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския сега се стреми да изгради глобална коалиция за връщане на санкциите. Много от партньорите на САЩ продължават да подкрепят ядреното споразумение и не виждат признаци за нарушаване на условията му от Иран. Господстващата роля на САЩ в световната финансова система означава, че Вашингтон е в състояние да притиска държави и компании да се съгласят.

Американски служител каза, че иранското правителство използва освободени от ядрената сделка финансови ресурси, за "да разпространява човешката нищета". Сега САЩ се опитват да се заемат с "тоталността на иранската заплаха" в Близкия изток.

"Нищо от това не е необходимо да се случва", заяви служителят за санкциите. По думите му Тръмп иска да се срещне с иранското ръководство за преговори "по всяко време". САЩ казват, че няма да носят никаква вина за каквито и да е отрицателни последици върху местното население. Служител обвини Иран в "системно лошо управление" на икономиката. САЩ отричат да се стремят към смяна на режима, а твърдят, че целта им е да "променят поведението на режима".


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1114 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дуци

2018.08.06 | 23:39

2
ПРЪЦ
еврейте

2018.08.06 | 19:13

1
си играят със огъня.Накрая може и да се опарят до болка.

Добави коментар

Водещи новини