Русия предложи на САЩ да си сътрудничат за Сирия

  • 04 август 2018 17:43

  • 1333
  • 1
Русия предложи на САЩ да си сътрудничат за Сирия
© Getty (архив)

Руското министерство на отбраната заяви, че е предложило на САЩ да си сътрудничат за Сирия по въпросите за бежанците и разминирането. Това е станало чрез писмо, изпратено до най-висшия американски военен, предаде Ройтерс.

Предложенията за бежанците се отнасят до бежанския лагер в Рукбан. В писмото началникът на руския генерален щаб ген. Валерий Герасимов посочва, че страната му е готова да обсъди с правителството в Дамаск даването на гаранции за сигурност за блокираните в Рукбан бежанци, както и създаването на условия за тяхното завръщане по домовете им.

Рукбан е на 55 км навътре в зоната за деескалация, създадена от САЩ, за да гарантират сигурността на гарнизона си край иракско-сирийската граница, отбелязва Ройтерс.
"Предложена беше и координация по хуманитарното разминиране, включително в Ракка, и други приоритетни въпроси от хуманитарната сфера", заяви руското министерство на отбраната.

Последвайте канала на

БТА
1333 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
исторически истини

2018.08.04 | 18:12

1
БОЙ СЕ ОТ ОКУПАТОРА , ДОРИ И КОГАТО ТИ ПРАВИ ПОДАРЪЦИ -- НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ ПОРОДАТА МУ Е ДВУЛИЧНА И МЕНТАРАДЖИЙСКА .

Добави коментар

Водещи новини