Сирийските бунтовници предадоха Дараа на правителството

  • 12 юли 2018 14:37

  • 2198
  • 1
Сирийските бунтовници предадоха Дараа на правителството
©

Сирийски активисти и държавни медии съобщиха, че бунтовниците са се съгласили да предадат на правителствените сили Дараа - първия град, който се разбунтува срещу президента Башар Асад преди седем години, предаде Асошиейтед прес.

Медийният активист Ахмад Масалмех, базиран преди в Дараа, заяви, че бойците трябва да избират между предложената от правителството амнистия или да напуснат града заедно със семействата си в посока териториите, намиращи се все още под контрола на опозицията. Самият той уточни пред Асошиейтед прес в разговор по Скайп, че е отишъл от Дараа в Йордания преди четири дни.

Губернаторът на провинция Дараа Мохамад ал Ханус заяви, че правителствените сили контролират повече от 80 процента от града, съобщи свързаната с правителството "Централна военна медия".

Във вторник късно вечерта сирийски държавни медии съобщиха, че бунтовниците в Дараа са се съгласили да предадат своите тежки и средни оръжия, припомня АП.

Последвайте канала на

БТА
2198 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2018.07.12 | 15:45

1
И отново узурпатора поема властта---познайте как е станало това---кой му помогна отново да вземе властта в свои ръце ?????

Добави коментар

Водещи новини