Президентът на Израел поздрави Борисов с ЧРД (снимки+видео)

  • 13 юни 2018 14:00

  • 4961
  • 5
Президентът на Израел поздрави Борисов с ЧРД (снимки+видео)
© Булфото (Архив)

Президентът на Израел поздрави премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за рождения му ден. Министър-председателят дори получи като подарък торта със свещички.

„Вярвам, че всеки един гражданин на Израел дълбоко в себе си знае, че сме спасили българските евреи от депортация. Поклон пред подвига на българския народ“, заяви министър-председателят на България по време на срещата си с президента на Държавата Израел Реувен Ривлин.

Премиерът Борисов посочи, че геройството на българския народ в онези години е отворило вратата към отличното сътрудничество между двете страни, което наблюдаваме днес.

„За нас Държавата Израел е приятел, на който можем да разчитаме“, подчерта българският министър-председател.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поздрави Реувен Ривлин и министър-председателя Бенямин Нетаняху за мъдростта и твърдостта, с която ръководят държавата и сподели, че е впечатлен от технологичния прогрес на Израел.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г коментира, че днес светът започва да решава конфликтите си много лично.

„Мога да съдя по реакциите на колегите си в Европейския съюз. Въпреки всичко обаче, ние сме демократична общност и трябва винаги търсим диалог“, каза премиерът.

Президентът на Израел Реувен Ривлин акцентира върху дълбокото уважение, което гражданите на Израел изпитват към българите.

„Това приятелство между двата народа допринася и за добрия политически диалог между Израел и България. Заедно с България развиваме съвместна дейност в множество сфери, като ние вярваме, че има още сектори, в които можем да работим успешно заедно“, съобщи Реувен Ривлин.

По думите му Държавата Израел цени високо поведението и позицията на България като председател на Съвета на Европейския съюз по темите, касаещи взаимоотношенията между Съюза и Израел.

Президентът Ривлин бе категоричен, че фашизмът и неофашизмът съществуват и в днешни дни. Той изрази мнение, че обща отговорност на всички страни е да се борят срещу тези явления, защото те са олицетворение на злото.

„Израел е демократична държава и демокрацията е за всички граждани, които живеят в тук“, подчерта Ривлин.

 

Последвайте канала на

Веселина Спасова
4961 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.06.13 | 17:20

5
МИНАЛАТА ГОДИНА ПРАЗНУВА С ДИКТАТОРЪТ ЕРДОГАН,СЕГА ПРАЗНУВА С ЕВРЕИТЕ.ОБИЧА ДА ПРАЗНУВА С НАЙ БЛИЗКИТЕ СИ ХОРА.
АНТИГЕЙБЕРАСТ

2018.06.13 | 17:19

4
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
sonya_v_d INSTAGRAM

2018.06.13 | 15:18

3
ах как ме боли дупето ве!
Честито

2018.06.13 | 15:12

2
ЧРД на човека който се обажда ежедневно на Меркел, Макрон, говорят си за Балкани, и какво ли не още.
MRAZQ MANGOVCI

2018.06.13 | 14:40

1
SEIG....

Добави коментар

Водещи новини