Нетаняху: Готови сме да нападнем силите на Асад в Сирия

  • 07 юни 2018 21:54

  • 4180
  • 5
Нетаняху: Готови сме да нападнем силите на Асад в Сирия
© gettyimages (архив)

Израел е готов да атакува в Сирия не само свързаните с Иран формирования, но и позициите на самата сирийска армия.

Това заяви днес израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от АФП. "Мисля, че Асад трябва да обърне сериозно внимание на следното. Сега, когато войната с групировката "Ислямска държава" приключи, а той кани Иран или му позволява да напада Израел от територията на Сирия, неговият режим повече не е в безопасност", каза Нетаняху на среща с журналисти в лондонския мозъчен тръст "Полиси ексчейндж". Той подчерта, че няма да позволи иранско военно присъствие в Сирия срещу Израел. "Последиците няма да бъдат само за иранските сили, но и за режима на Асад", предупреди Нетаняху.

Вчера израелският премиер, който направи обиколка в Берлин, Париж и Лондон в опит да сформира общ фронт срещу Иран, се срещна с британския си колега Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. Пред Нетаняху Мей потвърди своята подкрепа за споразумението за иранската ядрена програма и изтъкна, че то е най-добрият начин да не се позволи на Иран да се сдобие с ядрено оръжие. Според израелския премиер обаче иранската ядрена сделка е мъртва от минутата, в която САЩ решиха да се оттеглят от нея.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4180 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.06.07 | 23:43

2
Цървули!!!Израел ще смаже Иран и Сирия!!!Търпението на Евреите се изчерпва!!!Ситуацията е особенно благоприятна,след като Саудитка Арабия и други Сунитски Арабски Държави открито се обявиха против намесата на ирански сили в Сирия,Ливан и Йемен!!!Опита на Иран да доминира в региона ще завърши с пълен провал!!!По инерция ще го отнесат и ватенките,които се мотаят в Сирия!!!Ура и Слава!!!
Хан крум

2018.08.29 | 08:02

5
ТОзи път не си прав края на цирка е близо я погледни всичко съседно на терористична държава Израел.....сеят смърт и разруха този път обаче нама да успеят наиграха се а ти Българино дето ги величаеш си спомни че заради тяхната подлист е паднала България под 500годушно робство....срам ме е от такива като теб да величаеш тези с кървавите ръце който строя домивете си яърху телата и кръвта на палестинските деца....
Господи как може да си се родил в еросалим

2018.06.08 | 00:53

4
Кой Къде го дава че ако на някой не му харесва дадена държава може да я напада.Къде го дават в международното право.Направи рефередом в Сирия поне както Русия направи референдом в Крим.Какво обикаляш като мастия насам натам да ти угодят.
Дуци

2018.06.07 | 23:49

3
ТОЯ ПЪТ ЧИФУТИТЕ ШЕ СИ ГО ВКАРАТ ЧЕТВЪРТИТ И КРАВАРИТЕ ШЕ ГЛЕДАТ САМО
The profet

2018.06.07 | 22:42

1
Израел ще бъде унищожен! Точка!

Добави коментар

Водещи новини