САЩ към Башар Асад: Да се нападат наши военни в Сирия не е добра идея

  • 01 юни 2018 13:15

  • 8073
  • 9
САЩ към Башар Асад: Да се нападат наши военни в Сирия не е добра идея
© Getty (архив)

Не е добра идея да се нападат нашите военни в Сирия, каза представителят на Обединения комитет на началник щабовете на американските въоръжени сили Кенет Маккензи, предаде Би Би Си.

Военният от САЩ коментира изказването на президента на близкоизточната страна Башар Асад. Лидерът на Сирия вчера заяви, че ще освободи цялата територия на страната от терористите (както Дамаск нарича всички въоръжени опозиционери) и ще използва сила. Той също призова американските военни да напуснат страната. "Подобни призиви само наливат вода в мелницата на Ислямска държава (ИД). Идеята да се използва сила срещу нас или наши съюзници никак не е добра", каза военният.

САЩ започнаха операция срещу ИД в Ирак и Сирия през 2014 г. Освен това опозиционните на Асад Сирийски демократически сили получават помощ от Вашингтон. Между СДС и армията на Асад периодично избухват спорадични въоръжени сблъсъци, припомня британската медийна корпорация.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
8073 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.06.01 | 14:00

1
Цървули!!!Американците изтрепаха като кучета над 300 спецназовци на Рускенефа преоблечени като наемници,а заедно с тях и пълчища от сирийски и ирански аскер!!!Сега ги сърбят ръцете да повторят!!!Асад наивно смята,че ватенките ще го защитят,но в Кремъл нямат никакво желание да се сблъскат отново с Американската Военна Машина!!!В Рускенефа са наясно,че касапницата ще е още по-голяма!!!Ура и Слава на Велика Америка,лумпени русосифилистични,безмозъчни!!!
Бай Ганьо

2018.06.05 | 23:51

9
Абе глупак (Крум Усаински-Крупник) тука не става дума кой колко изтрепал, кой ще победи, кой с колко бомби (може и ярени) колко милиона може да затрие и тем подобни инфантилни разсъждения. Това и най-големмите военни умове и на изток и на запад не го знаят с точност и могат само да правят прогнози по темата. Тука става въпрос за това какво точно прави Американската армия в чужда държава без покана морално правилно ли е законно обосновано ли е, целите има какви са точно добронамерени злонамерени и към кого са добронамерени и злонамерени. Става въпрос затова дали САЩ финансират и подпомагат садкулисно ИС и защо лъжат че основната им цел там е борба срещу ИС. Ама на теб ти е добре да те лъжат обаче само ако са американци, добре ти е да убиват но само ако са американци утре и срещу българската армия да се бият американци ти ще си за Американците то е ясно от безпринципното ти и инфантилно коментарче.
Н

2018.06.01 | 18:22

6
Абе пидероид духай на баща си неграмотник
кмета на Крупник

2018.06.01 | 17:47

4
Содомит мръсен, пак ли защитаваш убийци и агресори !? Марш в кочината изроде невменяем..!
аха

2018.06.01 | 14:34

2
Абе ти си някакъв топ-малоумник явно. Т.е. идват ти войски в страната от хиляди-хиляди километри, без резолюция на ООН, без никой да ги е викал. Признават, че подкрепят терористите, но ако ти се опитваш да защитиш народа си и държавата си те заплашват (не било добра идея). Това се нарича, окупация, тероризъм и военни престъпления.
гошо

2018.06.03 | 07:57

8
Мръсни американски терористи.
Гост

2018.06.01 | 21:35

7
Абе долен боклук америка не знае че съществуваш бе нещастник,гледал си я само на картинка и от тъпите им филми,що не отидеш да видиш там за какво става на въпрос,но то май ще ти трябва виза която няма да получиш,от такива като теб-нещастници америка не се нуждае

2018.06.01 | 17:49

5
Сращ никой не ги е викал. Ако не се изнесат ще ядат кютек, както обикновено.
опорна то4ка

2018.06.01 | 16:06

3
Да се внушава:" САЩ подкепят терористи"!! Вижте нещо ако има начин тролчета изроди мои!!

Добави коментар

Водещи новини