Нетаняху: В Газа Израел действа в самозащита срещу Хамас

  • 14 май 2018 21:04

  • 4480
  • 5
Нетаняху: В Газа Израел действа в самозащита срещу Хамас
© Getty Images/Guliver

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че действията на Израел по границата с ивицата Газа, където днес десетки палестинци бяха убити при масови протести, са предприети като самозащита срещу управляващата палестинската територия организация Хамас.

"Всяка страна е длъжна да защитава границите си", написа Нетаняху в Туитър. "Терористичната организация Хамас заявява, че има намерение да унищожи Израел и за да постигне целта си, изпраща хиляди хора, които да се опитват да преодоляват граничната ограда. Ние ще продължим да действаме решително, за да опазим нашия суверенитет и нашите граждани", написа израелският премиер.

При протестите днес по границата на ивицата Газа от израелски огън загинаха 52 палестинци, а над 2000 бяха ранени, съобщиха палестински източници.

Международната общност разкритикува несъразмерния отговор на израелската армия и използването на бойни куршуми.

Министърът на отбраната на Израел Авигдор Либерман каза, че страната му ще продължи да работи за предотвратяване на опитите за преминаване на границата на Газа и навлизане в израелска територия, предаде ДПА. Агенцията се позовава на изявление на екипа на Либерман след среща с израелски военни, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4480 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини