Израел: Няма да игнорираме иранската заплаха в Сирия

  • 02 май 2018 13:45

  • 1545
  • 0
Израел: Няма да игнорираме иранската заплаха в Сирия
© gettyimages (архив)

Ние нямаме да игнорираме заплахата, която създава Иран в Сирия, каза израелският военен министър Авигдор Либерман (на снимката).

Техеран с всеки изминат ден подкопава и без това крехкия мир в Близкия изток с изказвания на свои официални лица, допълни началникът на силовото ведомство на еврейската държава. С тези думи той отговори на духовния лидер на Ислямската република аятоллах Али Хаменей. Религиозният водач на Иран обвини в петък израелската армия за ракетното нападение срещу бази в Северна Сирия, при което загинаха войници и офицери на Техеран.

"Някои държави си заравят главата в пясъка. Те просто не искат да видят каква заплаха представлява Иран, който изпраща свои военни в Сирия и по този начин начин повишава напрежението в раздираната от над седем години от гражданската война близкоизточна страна", каза още Либерман. "Ние не искаме война, но ние сме готови да отговорим на всеки един акт на агресия, категоричен бе той", цитиран от Б92.

Две бази на армията под командването на сирийския президент Башар Асад бяха ударени с ракети в нощта на 29 срещу 30 април. При нападението загинаха десетки души, а сред жертвите имаше и бойци от елитното иранско подразделение Стражи на ислямската революция. Техеран и още няколко мюсюлмански държави обвиниха Израел за атаката. Тел Авив досега не е коментирал нападението.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1545 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини