Иран изгони и "Семейство Симпсън"

  • 06 февруари 2012 16:08

  • 1806
  • 2
Иран изгони и "Семейство Симпсън"
©

Иранска държавна агенция забрани куклите на герои от сериала "Семейство Симпсън", за да бъде избегната рекламата на западната култура.

В черния списък е също куклата Барби, но Супермен и Спайдърмен са разрешени, защото те помагат на "угнетените". "Не искаме да рекламираме този сериал, като внасяме играчките", каза представител на Института за интелектуално развитие на децата и младежите.

Институтът не уточнява какво точно е прегрешението на героите от семейство Симпсън. Забраняват се също играчки с гласове на западни певци, както и кухненски комплекти, в които има чаши за алкохол. Същият институт нарече куклата Барби "троянски кон" през 1996 г. През януари полицията затвори десетки магазини за играчки, защото продават Барби.

Откакто Ислямската революция свали монархията през 1979 г., Иран се опитва да ограничава западното културно влияние. Въпреки забраните много млади хора следят жадно западната култура и се снабдяват със забранени продукти на черния пазар.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1806 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.02.09 | 10:29

2
Не мисля че някой някога е гледал това в България въпреки, че е разрешено.
8

2012.02.08 | 00:28

1
А, каква е била културата на българите? Ама пък какво ни пука, нали за американската култура всичко знаем и то от най - ранна детска възраст и ще я приемаме за наша скоро време ;)

Добави коментар

Водещи новини