Турският премиер: Въздушните удари в Сирия са положителна стъпка

  • 14 април 2018 15:18

  • 4357
  • 1
Турският премиер: Въздушните удари в Сирия са положителна стъпка
© gettyimages (архив)

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм приветства днес предвожданите от САЩ въздушни удари срещу режима на Башар Асад в Сирия и ги определи като "положителна стъпка", предаде БТА, позовавайки се на Анадолската агенция.

"Ние оценяваме тези удари като положителна стъпка, но предстои още работа за постигане на траен мир", заяви Бинали Йълдъръм на 6-ия редовен конгрес на управляващата Партия на справедливостта и развитието в Истанбул. "В Сирия се избиват хора от седем години. Зверствата продължават. Дали вашата хуманност се проявява само когато бъдат използвани химически оръжия? Къде бяхте до днес?", попита турският премиер.

САЩ, Великобритания и Франция предприеха съвместно въздушни удари срещу изследователски център за предполагаеми химически оръжия на режима на Асад близо до Дамаск, склад за химически оръжия и команден център, свързван с химически оръжия, намиращ се западно от Хомс, съобщи председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд на съвместна пресконференция в Пентагона с министъра на отбраната на САЩ Джим Матис.

Организацията за гражданска защита "Белите каски" обвини режима на Асад в нападение с химическо оръжие по-рано този месец, при което са били убити 78 цивилни и ранени стотици други.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4357 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
500 години турско робство

2018.04.16 | 19:07

1
От изроди какво да очакваш! Нали не са турци умрели, другите може да мрат, тва е турската политика!

Добави коментар

Водещи новини