Израелски въздушни удари срещу обекти в Газа и ответен ракетен обстрел срещу Израел

  • 18 февруари 2018 09:35

  • 3097
  • 3
Израелски въздушни удари срещу обекти в Газа и ответен ракетен обстрел срещу Израел
© gettyimages (архив)

Експлозията на взвирно устройство, която рани вчера четирима израелски войници близо до граничната ограда с ивицата Газа, предизвика израелски въздушни удари по-късно през деня срещу палестински военни обекти, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

"Инцидентът на границата с ивицата Газа е тежък. Ние ще отвърнем подобаващо", предупреди премиерът Бенямин Нетаняху.
Говорител на израелската армия заяви, че взривното устройство е било скрито близо до оградата предишния ден, прикачено за знаме, по време на палестински протест на границата. Според говорителя на армията подполковник Йонатан Конрикус, цитиран от Франс прес, една от дисидентските салафистки групировки, отцепили се от Хамас, е поела отговорност за атаката, но от гледна точка на Израел ислямисткото движение е отговорно, понеже разрешава демонстрациите край оградата.

В отговор израелската авиация е атакувала шест обекта в Газа, включително "тунел за инфилтрация на терористи" от квартал Зейтун към израелска територия, и две военни бази. Според палестински източници при израелските удари са ранени двама палестинци. Въоръженото крило на Хамас - Бригадите Езедин ал Касам заявиха с комюнике, че са обстрелвали израелските самолети, но говорителят на армията отрече.

Снощи на територията на Израел два пъти прозвучаха сирени за въздушна тревога - първо около 21,30 ч. в района Ешкол, а след десет минути - в населените места в района Шаар а-Негев, граничещ с Газа. Израелската армия уточни, че след втория сигнал е била изстреляна ракета от сектора Газа към израелска територия. Порталите Ynet и Walla и сайтът на в. "Аарец" съобщиха, че ракетата е попаднала в къща на територията на Шаар а-Негев и я разрушила, без да причини жертви, но армията не потвърди информацията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3097 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ТОЙ

2018.02.21 | 16:33

3
Отново подвеждащо заглавие! Израел отвръща на арабските терористи за бомбите с въздушни удари, а те пак изстрелват ракети!

2018.02.21 | 16:33

2
ГЕНОЦИД НАД ПАЛЕСТИНЦИ

2018.02.18 | 12:42

1
Накрая ще останат съвсем без хич.

Добави коментар

Водещи новини