Най-малко 15 жертви при атентат на погребение в Източен Афганистан

  • 31 декември 2017 15:17

  • 1784
  • 0
Най-малко 15 жертви при атентат на погребение в Източен Афганистан
© Getty Images/Guliver

Най-малко 15 души са убити и 14 ранени днес от атентатор, който се самовзриви по време на погребение в Източен Афганистан, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Всички жертви са цивилни, заяви Атаулах Хугиани, говорител на губернатора. Той уточни, че нападението е извършено при погребението на бивш окръжен управител, починал от естествена смърт.

На снимки от предполагаемото местопрестъпление, разпространени в Туитър, се виждат локви кръв, пръснати по земята дрехи и обувки.

Никоя групировка все още не е поела отговорност за нападението, извършено три дни след самоубийствен атентат срещу шиитски културен център в Кабул, когато загинаха 41 души и 84 бяха ранени. Източната провинция Нангархар, граничеща с Пакистан, е крепост на "Ислямска държава", която пое отговорност за атентата от четвъртък в афганистанската столица, напомня БТА.

Над 8000 цивилни жертви е взел конфликтът в страната през първите 9 месеца от годината, сочат данни на мисията на ООН в Афганистан. През 2016 г. са регистрирани общо 11 418 загинали - рекорден брой от 2009 година, откакто световната организация брои жертвите сред цивилното население.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини