Хакнаха сайта на най - голямата израелска болница

  • 25 януари 2012 13:34

  • 839
  • 1
Хакнаха сайта на най - голямата израелска болница
© gettyimages

Неизвестни хакери блокираха тази нощ за няколко часа интернет сайта на най-голямата израелска болница, предаде ДПА.

Хакерската атака срещу сайта на болницата "Шеба", разположена в едно от предградияата на Тел Авив, вероятно е поредната стъпка в кибервойната между привърженици и противници на Израел. Според съобщения на местни медии, системните администратори на сайта на болницата регистрирали над един милион едновременно предприети опити за достъп, което довело до претоварване на сървърите и излизането им от строя. В момента специалисти на болницата и на службите за сигурност се опитват да идентифицират източникът на хакерското нападение.

Кибервойната избухна през януари, когато хакер, представил с като "ОксМар", публикува в интернет данни от кредитните карти на хиляди израелци, откраднати от над 80 израелски сървъра. Според ОксМар, за когото се предполага, че е саудитец, след първото нападение към него се присъединили членовете на група, нарекла се "Кошмар", които успели да блокират интернет сайтовете на телавивската борса и на израелската авиокомпания "Ел Ал".

От своя страна про-израелски хакери публикуваха данните за влизане в профилите във Фейсбук на 20 хиляди потребители от арабските страни. Анонимните хакери твърдят, че са успели да сринат интернет сайтове в Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Последвайте канала на

БТА
839 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
antizionist

2012.02.08 | 14:15

1
Israhell is Cancer who must be Removed

Добави коментар

Водещи новини