Американски войник и 9 полицаи загинаха в Афганистан

  • 28 октомври 2017 16:19

  • 3165
  • 0
Американски войник и 9 полицаи загинаха в Афганистан
© Getty Images (Архив)

Американски военнослужещ и деветима афганистански полицаи загинаха при два отделни случая в размирните провинции Логар и Газни, предаде ДПА, като се позова на официални изявления.

Според мисията на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа" американският военен е загинал в резултат на получени наранявания при катастрофа с хеликоптер в провинция Логар.

Шест души от екипажа са ранени и са настанени за медицинско лечение. В изявлението на мисията на НАТО се посочва, че катастрофата "не е резултат от вражески действия".

"Дълбоко опечалени сме от загубата на своя другар", посочва в съобщението генерал Джон Никълсън, командващият мисията, цитиран от Нова телевизия.

Преди това от говорител на афганистанското министерство на отбраната стана ясно, че хеликоптерът е бил на афганистанските въоръжени сили, а не американски, както и че се е разбил при излитане по време на съвместна операция с чуждестранните войски.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид обаче заяви, че "американският" хеликоптер е бил свален от техни бойци.

"Американски хеликоптер Чинук се разби в района на Бегама, провинция Лугар, 43 американски нашественици и техни наемници са убити", написа той в Туитър.

В провинция Газни деветима полицаи загинаха, след като два контролни пункта бяха нападнати от талибани, съобщиха властите. По думите на говорител на губернатора на Газни има и двама ранени полицаи.

Насир Ахмад Факири, член на областния съвет на Газни, обаче заяви, че убитите полицаи са 12.

Последвайте канала на

Novini.bg
3165 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини