Ирански депутат: Барак Обама ни предложи преки преговори

  • 19 януари 2012 10:32

  • 604
  • 0
Ирански депутат: Барак Обама ни предложи преки преговори
©

Ирански законодател твърди, че американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият е призовал за преки преговори с Иран в тайно писмо до върховния лидер на Ислямската република, в което също предупреждава Техеран да не затваря Ормузкия проток, предаде АП.


Консервативният депутат Али Мотахари разкри съдържанието на писмото няколко дни, след като администрацията на Обама обяви, че предупреждава Иран чрез публични и частни канали да не предприема действия, застрашаващи преминаването на танкери през Персийския залив. "В писмото Обама призовава за преки преговори с Иран", каза Мотахари, цитиран от полуофициалната агенция Фарс. "В писмото се казва също да не се прибягва до затваряне на Ормузкия проток". По думите на иранския депутат първата част на писмото съдържала заплахи, а втората - предложение за диалог. Говорителят на иранското външно министерство Рамин Мехманпараст потвърди, че Техеран е получил писмото и обмисля евентуален отговор.

Пожелал анонимност служител от администрацията на Обама отрече президентът да е изпращал писмо до върховния лидер Аятолах Али Хаменей и уточни, че комуникацията на американските позиции се осъществява чрез други дипломатически послания.
 

Последвайте канала на

БТА
604 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини