Русия: Нови санкции срещу Иран ще бъдат намеса във вътрешните работи

  • 13 януари 2012 09:15

  • 773
  • 0
Русия: Нови санкции срещу Иран ще бъдат намеса във вътрешните работи
©

Въвеждането на нови санкции срещу Иран ще бъде възприето от международната общност като намеса във вътрешните работи на Ислямската република, заяви руският заместник-външен министър Генадий Гатилов, съобщи Интерфакс.

"Допълнителни санкции срещу Иран, както и евентуален военен удар, безусловно ще бъдат прието от международната общност като опит за смяна на режима в Иран”, каза дипломатът. Според него новите санкции само ще подкопаят усилията на международната общност за мирно решаване на конфликта.
"Нашата позиция се изразява в това, че имайки предвид предишните резолюции на Съвета за сигурност на САЩ за ограничаване на военното сътрудничество с тази държава, санкциите на Съвета за сигурност на ООН срещу Иран напълно са се изчерпали. Приемането от западните държави на едностранни мерки, излизащи извън рамките на решенията на Съвета за сигурност на ООН, имат негативен ефект над иранския народ и икономиката на страната. Тази линия на поведение подкопава усилията на международната общност за разрешаване на иранския ядрен проблем”, каза той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини